Ilmastonmuutos kyllästyttää jo!

”Ei, taasko tuosta ilmastosta vouhotetaan!” Vaalikiertueella olen kuullut tämän lauseen moneen kertaan. Lähes kaikki kansanedustajaehdokkaat käyttävät ilmastonmuutos-teemaa vaalikampanjassaan ja siitä vouhotetaan joka välissä kyllästymiseen asti. Fakta on se, että ilmasto muuttuu ja se vähät välittää meidän suomalaisten toimenpiteistä tai moraalipuheista vaalikampanjassa.

Maapallon kokonaisikään verrattuna, varsin vähän aikaa sitten Pohjanmaata peitti paksu jääkerros. Lisäksi Lapin puuttomilta alueilta voidaan lampien pohjamudasta löytää paksuja puunrunkoja, joiden vuosirenkaat kertovat lämpimistä ajanjaksoista. Myös Alaskan sulavien jäätiköiden kätköistä on löytynyt, halkaisijaltaan jopa 1,6 metrisiä pystyssä olevia kantoja juurineen sekä puunrunkoja, joissa on vielä kaarnaa tallella. Norjalainen fyysikko ja nobelisti Ivar Giaever listaa lukuisia faktoja, jotka tyrmäävät täysin nykyisen ilmastohysterian.

Ilmasto muuttuu ja on muuttunut monesti ennenkin, silti maapallolla on elämää ja tulee olemaan jatkossakin. Moraaliposeeraus mielenosoituksissa tai pinnaamalla koulusta ilmaston vuoksi on täysin jonninjoutavaa ilmastonmuutoshysteriaa, jolla ei maailmaa pelasteta! Vihreät häärivät kouluissamme ja pelottelevat lapsia lähes maailmanlopun kauhukuvilla ja saavat tällä verukkeella levitettyä omaa agendaansa jo varhaiskasvatusvaiheessa. Jos joku tiedostaa Kyrönjoesta jäiden lähtevän aikaisemmin kuin viime vuonna, se tieto ei tee hänestä tiedemiestä, joka voi pelotella tai syyllistää suomalaisia ilmastonmuutoksen aiheuttajiksi. Joskus ei voi kuin ihmetellä, miten vähäisellä tiedolla esiinnytään ilmastoasiantuntijana. Vihreilläkään ei näytä olevan kiistattomia ilmastofaktoja esittää. Pahinta asiassa on, että valtamedia ei halua korjata julkaisemiaan virheitä ilmastonmuutoksesta, saati vähentää aiheen ympärillä vellovaa kauhun lietsontaa.

Kun me suomalaiset yksin emme voi estää ilmastoa muuttumasta, mietitään ennemmin sitä, miten tähän muutokseen voidaan sopeutua. Tämä ei tarkoita sitä, että jatkamme saastuttamista, vaan luontoa voidaan suojella henkilökohtaisesti monin eri tavoin, esimerkiksi muovin käyttöä vähentämällä ja kierrätystä tehostamalla. Suomi on jo tehnyt oman osansa turhien päästöjen vähentämisessä ja on yksi maailman vastuullisimmista ilmastonsuojelumaista. Ilmastonmuutoksen estämiseen meidän voimavarat eivät kuitenkaan riitä. Kannattaa muistaa, että kaikkeen syylliseksi haukuttu kasvihuonekaasu hiilidioksidi on myös kasvien kasvamiseen välttämätöntä. Kaikki kasvillisuus kuten viljapeltokin tarvitsee hiilidioksidia ja toimii tehokkaana hiilinieluna. Meillä Suomessa pitäisi ottaa kaikki hyöty irti kasvukauden pitenemisestä lähiruokatuotannossa ja varsinkin metsätaloudessa!

Puulaakso on Suomen piilaakso

Vaalipaneeleissa puhutaan varsin vähän teollisuudesta, joka tuo meille elintasoa ylläpitävää verotuloa. Eli mistä saadaan rahat yhteiskuntamme pyörittämiseen? Meillä on Suomessa oma ”puulaakso” jonka hyödyntäminen tehokkaammin on samalla erinomaista luonnonsuojelua ja parasta valtiontalouden tervehdyttämistä. UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoi YLEn Ykkösaamussa, että aktiivinen metsänomistaja on ilmastosankari. Näin varmasti asia onkin. Kun yksi puu kaadetaan, sen tilalle istutetaan neljä uutta ja metsää kasvaa Suomessa enemmän kuin sitä ehditään hyödyntämään.

Metsäteollisuus ei ole vain puunjalostusta ja paperitehtaita, se on paljon muutakin. Bioteollisuus hyötyy metsästä ja sieltä tulevilla innovaatioilla saadaan muovia korvaavia tuotteita. Esimerkiksi Huhtamäki on kehitellyt kertakäyttöisiä biohajoavia paperituotteita, jotka Mc Donald’s -pikaruokaketju on ottanut käyttöön. UPM:n kehittelemä mäntyöljypohjainen biodiesel on myös yksi tulevaisuuden uusiutuvista polttoaineista, jotka toimivat öljystä saatavien tuotteiden korvaajana. Muovin korvaavat tuotteet avaavat suomalaiselle metsäteollisuudelle ja bioteollisuudelle rajattomia mahdollisuuksia maailmanmarkkinoilla.

Tulevaisuus näyttää siis hyvältä metsäteollisuuden ja luonnonsuojelun kannalta. Tätä kehitystä tarpeeton ilmastonmuutoshysteria ei saisi estää viherverojen ja rajoituksien keinoin. Kun vientiteollisuudestamme saatavia verovaroja on käytettävissä enemmän, sitä riittää luonnonsuojeluun myös enemmän. Vihreä huuhaa-ideologia on nyt jo heittämässä kapuloita meidän metsäteollisuuden rattaisiin ja tämä toiminta pitää torpata heti alkumetreillä.

Jukka Mäkynen (PS)

Kansanedustajaehdokas
Vaasan vaalipiiri

 

LINKIT:
Ilmastopaniikki >>
Nobelisti tyrmää ilmastohysterian >>
Hölmöläisten päivä >>
Talouselämä-lehti >>
YLEn Ykkösaamu >>
Lapin järvien pohjassa ilmastokalenteri >>
METLAn julkaisu >>
Muoviroskat meressä >>

2 Kommenttia
 1. K
  K says:

  Eikös sopeutuminen vaikka Afrikan huonontuviin viljelymahdollisuuksiin olisi pyytää niitä Afrikkalaisia enemmän tulemaan Suomeen?

  Vastaa
  • mt
   mt says:

   Huumoria pitää olla 🙂
   Afrikassa on mahdollista saada kaksi satoa vuodessa, mutta ei näytä onnistuvan, koska he ovat tottuneet kehitysapuun eikä työt enää kiinnosta.

   Vastaa

Kommentoi kirjoitusta

Osallistu keskusteluun!
Se on ilmaista eikä tietoja kerätä mainostarkoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.