Kuka koiran häntää heiluttaa?

Vaasa on Pohjanmaan vientiveturi mm. energiaklusterin ansiosta. Sillä tavoin se toimii esimerkkinä koko maallemme, joka kylpee enemmän tai vähemmän laman kourissa. Kun katseet kääntyvät tänne, on tärkeää, että kaikki toimemme kestävät tarkastelua ja voimme toimia esimerkkinä myös muilla alueilla. Gandhi on sanonut ”Kansakunnan sivistystason näkee siitä, miten se kohtelee eläimiään”.

Tein valtuustoaloitteen Vaasan kaupungissa sijaitsevan koiratarhan uuden sijoituspaikan osoittamiseksi 10. toukokuuta 2010. Asia käsiteltiin muistaakseni budjettikokouksessa 2011 ja valtuusto hyväksyi yksimielisesti päätöksen siitä, että kaupunki katsoo uuden sijoituspaikan. Kävin Koiratarhalla nyt lähes viisi vuotta myöhemmin katsomassa tarhan tilannetta. Näin keväisin on todettava, kuinka epämiellyttävää siellä on ilman asianmukaisia kuravaatteita liikkua. Siis edelleen sillä samalla paikalla, jossa se on ollut jo noin 50-vuotta ja jonka siirrosta valtuusto teki päätöksen melkein 4-vuotta sitten. Koska koiratarha sijaitsee läheisen kaupan parkkipaikan alapuolella noin 1,5 metriä ja parkkipaikan sadevedet valuvat suoraan tarhan alueelle, niin ensimmäisenä tuli mieleen, että mielestäni Vaasan kaupungin täytyy kustantaa paikalle muutama kuormallinen hienojakoista sepeliä ja vaikka sen siihen vielä levittää. Kustannushan on naurettavan pieni, enemmän se on tahdosta kiinni.

Koiratarha on sijainnut nykyisellä paikalla jo niin kauan, etteivät lähiseudun asukkaat siihen enää reagoi. Katsonkin ongelmaksi uuden paikan löytämiselle lähiöistä, asukkaiden suuren vastustamisen, kuten kävisi myös Rantakadulla, jos sinne sijoitettaisiin sosiaaliperäisiä maahanmuuttajia. Olen aikoinani kysynyt Suvilahden teollisuusalueen mahdollisuutta, mutta se ei jostain syystä (kustannus?)ole sopiva paikka.

Koska kaupungin taholta ei ole mitään tapahtunut, on koiratarhan omistajataho satsannut eläinrakkaiden ihmisten talkoo-hengellä, sekä muutaman yrittäjän avustuksella tarhan laadun parantamiseen. Nyt on saatu paikalle lämminvesivaraaja, eikä tiskiä tarvitse enää kylmällä vedellä pestä. Sähkötkin jopa toimii, kun niissä ei ole vikaa.

Vaasan kaupungin koneistolla on tapana jättää huomioimatta valtuuston tahto näissä ”pikku”asioissa. Tuntuu kurjalta ja samalla ihmettelen onko kaupunginvaltuusto ja sen aloitteet ainoastaan suuntaviivoja ja toivomuksia joita virkakoneistolle esitetään. Ja tämä koneisto päättää oman päänsä mukaan, mitä toteutetaan ja mitä ei… tai ”väsytetään kuoliaaksi” hukuttamalla ne pikkuasioiksi muiden tärkeämpien hankkeiden taakse, kuten kävi myös aloitteessani, jossa peräänkuulutin valtuustosaliin ajanottokelloa ja sitämyöden uusia laitteita. Olemassa olevat laitteet toimivat lähes yhtä hyvin, kuin koiratarhan sähköt. Arvoisat valtuutetut, käykäähän tutustumassa paikkaan mutta ottakaa kurahousut mukaan.

Kaikesta huolimatta kun nähdään, niin haukutaan toisiamme…

Jukka Mäkynen Kansanedustajaehdokas PS

0 Kommenttia

Kommentoi kirjoitusta

Osallistu keskusteluun!
Se on ilmaista eikä tietoja kerätä mainostarkoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.