Lapsen koulutie

Ollessani muutama vuosi sitten Palosaaren koulun  säilyttämisen puolesta järjestetyssä mielenosoituksessa, ihmettelin vaasalaisten valtuutettujen massiivista poissaoloa. Tilanteen tekee erityisen absurdiksi se, että nyt ennen vaaleja jopa kokonainen erään puolueen valtuustoryhmä on alkanut kantaa suurta huolta koulun takia. Ovatkohan he tässä asiassa hieman jälkijunassa. Paikalle oli vaivautunut lisäkseni ainoastaan yksi muu mainittava kaupunginvaltuutettu.

Mitä järkeä on siirtää Palosaarelta oppilaat Isolahteen ja Isolahdesta Länsimetsään jne…? Ja samalla jättää yksi koulu tyhjilleen ja samalla pitkittää pienten ala-asteen oppilaiden koulumatkaa? No,ainakin saadaan koulujen opettajat ylityöllistetyiksi, kun  luokkakoot suurenevat ja myös opettajien sairaslomat lisääntyvät muustakin kuin homeongelmien takia. Surkuhupaisaa katseltavaa on myös esimerkiksi Isolahden koulun urheilutunnit, joissa kaksi opettajaa yrittää viedä läpi yli 50 oppilaalle liikuntatunteja, puhumattakaan kouluruokailusta. Oppilaat, kun joutuvat ottamaan evästä mukaan kotoaan, koska ruokailu viipyy pitkälti yli aikataulun. En nyt mainitse opettajia, joille ei kuulemma ruokaa edes riitä. Isoissa luokissa syrjäydytään helposti, kun heikommat oppilaat jäävät jälkeen. Koulukiusaamiset ovat myös käytyjen keskustelujen mukaan lisääntyneet hälyttävästi.
Onhan se hienoa,kun saa suunnitella kouluteitä ja samalla unohdetaan täysin ne pienet ihmiset. He, jotka konkreettisesti kulkevat sitä koulutietä. Pääasiahan on ,että näyttää maantieteellisesti hyvältä ja idean isä saa hyvän mielen. Kuulin,että nyt suunnitellaan jo luokkien yhdistymisiä siten,että kaadetaan väliseinät pois.Toivon hartaasti,että niin ei tapahdu.
Sillä tällaista kun jatketaan tarpeeksi kauan, niin ehkä joku huomaa, että kannattaisiko palata siihen samaan alkuperäiseen kuvioon, josta joskus lähdettiin. Toki rahaa on palanut muutaman miljoonan verran tällä välin ja suunnitelmat todetaan jälkikäteen epäonnistuneiksi, kun tehdyt parkkipaikat joudutaan vielä tekemään jälleen kouluiksi.
Nykyään Vaasassa tehdään lähes kaikki laskelmien mukaan. Onko laskettu, kuinka paljon maksaa lisääntyneet koulukuljetukset, puhumattakaan siitä miten vanhemmat saavat hoidettua lastensa uudet koulumatkat? Koulunkäyntiä mitattaessa rahassa, menemme ajassa vuosikymmeniä taaksepäin.Kyllä menin hiljaiseksi, kun kuulin kummityttöni kysyvän äidiltään:
”Jos Palosaaren koulu tulee takaisin, pääsenkö minä sitten sinne takaisin?”Jukka Mäkynen
kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaiset
0 Kommenttia

Kommentoi kirjoitusta

Osallistu keskusteluun!
Se on ilmaista eikä tietoja kerätä mainostarkoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.