Mihin katosi sisun ulkoinen olemus?

Suomalaisen kokonaiskuva eli stereotypia on varsin hiljainen, rauhaa ja turvallisuutta rakastava, sinisilmäinen ja vaatimaton. Suomessa itsensä kehuminen ja pröystäily on syntiä, mutta suomalainen pakahtuu onnesta kun ulkomaalainen kehuu Suomea ja suomalaisia – sellainen uutinen on mediassa etusivulla. Historian valossa suomalainen on aina ollut suurvaltojen nöyryytettävänä, mutta sisukkuudellaan selvinnyt yhtenäisenä kansakuntana äärettömänkin vaikeina aikoina. Juuri vaikeat ajat ja katastrofit ovat herättäneet suomalaisessa sisun ja hän pystyy vaikka mihin. Nykyaikana suomalainen on haluton lähtemään barrikadeille, mutta purkaa sisukkaasti tuntojaan kasvottoman sosiaalisen median kautta. Sisu asuu vieläkin meidän sisällämme, mutta vaatii nykyajan hyvinvointiyhteiskunnassa potkua persuuksille, ennen kuin alkaa konkreettisesti tapahtua. Onko meistä siis tullut nössöjä nettiöyhöttäjiä?

Olemme jo pitkään eläneet Suomessa, jossa ei ole sotaa, luonnonkatastrofeja, kulkutauteja tai nälänhätää. Tällä hetkellä kansakuntaamme eivät uhkaa näkyvät voimat, vaan uhkakuvat ovat muuttaneet muotoaan idealistisiksi, mieleen ja ajatustapoihin vaikuttaviksi. Sellaiset voimat repivät kansaamme kahtia.

Suomalaisten sisun ulkoinen puute eli nössöys on antanut tilaa pienille idealistisille marginaaliryhmille, joiden ääni kuuluu kovimmin. Kasvisruokaterroristit yrittävät kieltää lihansyönnin, ajavat maatalouttamme alas ja pakottavat meidät tuomaan lihan ja maidon korvaavat tuotteet ulkomailta, koska kasvisproteiinin tuotanto ei meillä laajamittaisesti onnistu pohjoisen sijaintimme takia. Viherterroristiryhmät uhkaavat meitä ilmastohömpällä ja ajavat teollisuuttamme ulkomaille romahduttamalla yhteiskuntamme verotulot. Setan seksuaalipoliittiset ryhmät tunkeutuvat varhaiskasvatukseeme ja opetushallitukseemme hämmentäen luonnollisia sukupuolikäsityksiä omien sateenkaarenkirjavien mieltymyksiensä mukaisiksi. Vihapuheterroristit yrittävät tukahduttaa sananvapautemme mielipiteen sanomisesta ja ajavat lakia vihapuheen kriminalisoimiseksi. Kirsikkana kakussa ovat ylisuvaitsevaiset monikulttuuriterroristit, jotka haluavat Suomen islamisoituvan ja tuovat lisää elintasopakolaisia nauttimaan sosiaaliturvamme tukirahoista. Rahaa ei pienellä kansakunnallamme ole loputtomasti, mutta nähtävästi ideologiat ajavat kaiken edelle.

Sisun puute näkyy myös Euroopan unioniin suhtautumisessa. Suomi Euroopan mallilapsena toteuttaa kiltisti kaikki direktiivit ja kysyy voimmeko tehdä vieläkin enemmän. EU:lle nöyristeleminen on sisun puutostauti! EU:n pääterroristien ykkösnyrkki Merkel vaatii jo jäsenvaltioiden itsemääräämisoikeuden poistamista ja Suomen ajamista liittovaltioksi eli unionin heittopussiksi.

Miksi suomalaisten suuri enemmistö antaa kaiken tämän yhteiskuntamme peruspilareita vahingoittavan toiminnan jatkua? Eikö meillä ole enää sisua sanoa vastaan? Jo nyt on perkele!

Jukka Mäkynen
Kansanedustaja

0 Kommenttia

Kommentoi kirjoitusta

Osallistu keskusteluun!
Se on ilmaista eikä tietoja kerätä mainostarkoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.