PS-lehden puheenjohtajan tervehdys 4.12.2016

Arvoisa lukija

Sinulla on käsissäsi lehti, jonka kannattaa lukea. Lue vaikka toisenkin kerran ja nautiskele vaikka koko talven yli… Vaasan Perussuomalaiset tekevät pyyteetöntä työtä vaasalaisten hyväksi, ei siksi että se on poliittista vaan siksi, että jonkun täytyy se tehdä.

Vaasan kouluasiat ovat jostain kumman syystä täysin retuperällä. Koululaisia siirrellään kaupunginosasta toiseen ja toisesta osasta kolmanteen.
Palosaaren koulu lopetettiin ja nyt Palosaarelle on tulossa uusi asuinkompleksi Saippuan rantaan. Mitä järkeä on lopettaa Vaasan tervein koulu siten, että joudutaan hankkimaan muutaman vuoden päästä uusi tilalle?
Isolahden koulussa on tällä hetkellä täysi katastrofi, jos sitä mitataan esimerkiksi kouluruokailulla ja voimistelutunneilla. Oppilaat joutuvat ottamaan kotoa eväitä, koska eivät mahdu ajoissa ruokailemaan ja liikuntatunneilla on keskimäärin yli 50 oppilasta yhtäaikaa tarpomassa kahden opettajan heitä valvoessa ja opettamassa. Siinä varmasti saa jokainen oppilas kaipaamaansa opetusta? Opettajien jaksamisesta puhumattakaan. Vanhan Vaasan koulu on ollut home-ongelmainen viimeiset 20 vuotta. Ensiapua annetaan, mutta ei oikeasti selvitetä sitä syytä. Syynähän ei voi olla,että sen elinkaari on loppunut? Elämmekö me oikeasti 2000-luvulla? Näihin asioihin täytyy puuttua, eikä vain antaa asian olla.
Tein runsas vuosi sitten valtuusto-aloitteen vaasalaisten yrityksien hyödyntämisestä Vaasan kaupunkiorganisaatiossa. Aloite ilmeisesti kiertää nyt lautakunnasta toiseen tai makaa virkamiehien työpöydän laatikoissa, kunnes Vaasan Yrittäjät luovuttavat ja alkavat työttömiksi. Toki naapurikuntien yrittäjät porskuttavat Vaasan veronmaksajien piikkiin ja vievät verot alveineen muualle.
Nyt joku muita viisaampi sanoo, että on laitonta suosia oman kaupungin tekijöitä. Höpöhöpö! Suomessa on sitten Vaasa ainoana kaupunkina, joka ei syyllisty rikokseen…
Se on valmistavan virkamiehen tehtävä hoitaa Vaasan etua, mutta kun laiskuudesta on jossain vaiheessa tullut hyve, niin ei ajatella muuta kuin helpolla pääsemistä.
Urakat on jaettava niin pieniin osiin, ettei tarvitse epäillä rikkoneensa lakia. Ja tuntitöinä olevat suoritukset automaattisesti vaasalaisyrityksille ja tasapuolisesti; silloin yritykset voivat hyvin ja samalla Vaasakin voi hyvin. Muutenkin olen sitä mieltä, että Vaasan kaupunki voi luopua urakkatarjouspyynnöistä ja teettää työt tuntisuorituksina. Silloin ei tarvitse tehdä jälkikorjauksia,työ tulee kerralla valmiiksi ja vielä paljon halvemmalla.

Maahanmuuttokustannukset ovat Vaasassa laskelmieni mukaan karvan päälle 10 miljoonaa euroa vuodessa, eikä siinä ole vielä mukana maahanmuuttaja-insinöörien rikosseuraamuskuluja.
Niin kauan kun Vaasan kaupungilla on ”varaa”maksaa edellämainittuja summia maahanmuuton kustannuksiin, ei voida millään kunniallisella keinolla vaatia vaasalaisten palvelujen heikentämistä, ei vanhusten, eläkeläisten, koululaisten eikä muidenkaan veronmaksajien lompakolla käymällä.
No tietysti taas joku sanoo,että ”valtiohan sen maksaa”, niin muuten maksaa,siis me. Ja maksaa vain keskimäärin kolme ensimmäistä vuotta, jonka jälkeen vaasalaiset maksaa omasta pussista….ja ne kaikenmaailman juttaurpilaiset sanovat, että me tienataan tällä! Miten sitten on mahdollista, että jokainen vaasalainen on velkaa noin 4000 euroa?
Jos me tienattaisiin maahanmuutolla, niin jokaisella vaasalaisella pitäisi olla sen verran pankkitilillä.

Suomi täyttää 100 ensi vuonna 2017. Toivottavasti ehdimme viettää niitä synttäreitä.

Jukka Mäkynen
Vaasan Perussuomalaiset
puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu

0 Kommenttia

Kommentoi kirjoitusta

Osallistu keskusteluun!
Se on ilmaista eikä tietoja kerätä mainostarkoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.