Valtiollisen velkaneuvojan neuvo: ”JÄTÄ LASKUT MAKSAMATTA!”

Saan päivittäin puheluita ja sähköposteja huolestuneilta kansalaisilta. Eräs tuttavani otti yhteyttä ja halusi avautua tilanteestaan. Hän oli jonkin aikaa sitten eronnut puolisostaan ja joutunut taloudelliseen ahdinkoon, kun ex-puoliso ei enää suostunutkaan maksamaan avioliiton aikaisia yhteisiä velkoja pois, vaikka näin oli yhdessä sovittu.
Luottotiedot oli yhteyttä ottaneella vielä tuolloin kunnossa ja halusikin vastuullisesti maksaa velkansa pois ottaen yhteyttä velkaneuvojaan. Velkaneuvonta on siirtynyt vuoden alusta kunnilta valtiolle. Tuttavani saikin muutaman puhelinsoittokierroksen jälkeen velkaneuvonnasta kiinni henkilön, jonka kanssa keskusteltuaan ja kerrottuaan tilanteensa saikin ystävällistä palautetta. Velkaneuvoja totesi asiaa tutkittuaan, että tuttavani tilanne on sen verran hankaloitunut, että asialle pitää ja voidaankin tehdä jotakin.
Jo seuraavana päivänä tuttavani saikin sieltä puhelun, mutta eri henkilöltä ja tämän velkaneuvojan asenne oli suorastaan jäätävä. Kun selvisi, että tuttavallani on luottotiedot kunnossa, niin velkaneuvoja kehotti tätä jättämään kaikki laskut ja velat maksamatta ja ajautumaan ulosottoon! Tämä velkaneuvoja vielä selitti, että vähävaraisena hän sitten varmasti pääsisi jossain vaiheessa velkasaneeraukseen. Kuuntelin sanattomana tätä kertomusta. Mitä ihmettä tässä maassa oikein on tapahtumassa? Tällaisiako neuvoja velkaneuvontamme asiakkailleen antaa. Uskomatonta ja pöyristyttävää!

Suomiko hyvinvointi-valtio?

Suomessa elää jo 1,2 miljoonaa ihmistä alle EU:n määrittämän köyhyysrajan. Ulosotossa on liki 600 000 henkilöä ja maksuhäiriömerkintöjä vajaalla puolella miljoonalla. Siis meillä noin 5,5 miljoonan asukkaan Suomessa! Hallituksen holtiton velanotto on pakottanut leikkauksiin, jotka ovat rankimmin kurittaneet yhteiskunnan vähäosaisia ja opiskelijoita. Suomesta ei enää voida käyttää nimitystä hyvinvointivaltio, koska köyhän kansanosan ja rikkaan eliitin välinen kuilu on kasvanut valtavaksi.
Suomen aika oikeusvaltiona loppui 90-luvun alussa pankkien valuuttakeinottelun ja presidentti Koiviston (sdp) rosvokoplan valtiopetoksesta alkaen. Sipilän (kepu) hallitus on romuttanut viimeisetkin rippeet demokratiasta ja demokraattisesta päätöksenteosta, ja perustuslaki tai valtiosäännöt eivät tunnu tämän hallituksen toimia estävän.
Hyväveli-järjestelmän korruptoituneet virkamiehet eivät halua puuttua meneillään olevaan kansalaisten omaisuuksien laittomaan uudelleenjakoon. Meidän pienten ihmisten puolella on enää vain kourallinen edustajia, jotka vaativat omille kansalaisillemme heidän laillisen oikeusturvan palauttamista 90-luvun laittomuuksista alkaen.

Velallista kyykytetään laillisesti kyseenalaisin keinoin

Ulkomaisten sijoittajien ja perintäfirmojen puskeminen Suomen markkinoille on ollut silmiinpistävää. Television kun avaat, niin saat silmillesi pikavippifirmojen mainoksia joka kanavilta. Siellä tyrkytetään lainarahaa ja josta perittävä sikamainen korko täyttää helposti koronkiskonnan tunnusmerkit. Lisäksi perintäfirmat tekevät bisnestä velallisen velalla myymällä sen toiselle perintäfirmalle vaikkapa yhdellä eurolla ja kuittaavat lopun saamatta jääneen perintävelan luottotappioksi. Velan ostanut toinen perintäfirma myy taas jonkin ajan kuluttua saman velan toistamiseen kolmannelle kirjaten taas itselleen luottotappion omilla kuluilla korotettuna. Näin homma jatkuu kolmannen kanssa ja veroja kierretään laillisesti, koska luottotappio pienentää yrityksen tulosta ja siitä maksettavaa veroa. Ahneet perintäyhtiöt ovat kuin raatelevat sudet velallisen kimpussa pienimmästäkin laskun viivästymisestä muhkeine huomautuslaskuineen. Ei siis ihme että perintäalalla menee hyvin. Eikä todellakaan ihme että Suomessa on valtava määrä velkakierteessä olevia ihmisiä! Ilmeisesti meillä on varaa pitää velallisia syrjäytyneinä, yhteiskunnan pohjasakkana, koska laki sen sallii.
Itse 90-luvun laman uhrina olen kamppaillut vääryydellä minulle langetetun velkahelvetin läpi ja selvinnyt siitä kuiville. Nykymenoa katsoessani mikään ei ole muuttunut. Edelleenkin sikamaisuudet jatkuvat velallisia kohtaan. Ja kaikki tämä hallituksen siunauksella.
Äänestäjä! Kysy ehdokkaaltasi, kumpi on tärkeämpää: oma etu vai valtion ja meidän kansalaisten etu? Ja onko ehdokkaasi valmis ja halukas palauttamaan oikeudenmukaisuuden ja todellisen lainkunnioituksen isänmaahamme?

Jukka Mäkynen
Perussuomalaiset
kansanedustajaehdokas

velks

1 Kommentti
  1. Eila Turpeinen
    Eila Turpeinen says:

    Saman neuvon sain minäkin kun kyselin minkälaisia mahdollisuuksia olisi selvitä vippi kierteestä ja säilyttää vielä voimassa olevat luottotiedot. Kerroin että asunto ja kesämökki ovat myynnissä mutta olisiko siihen asti kun saan kaupat jommasta kummasta tehtyä joku ratkaisu. Mutta ainoa neuvo oli. Jätä ne vippi laskut maksamatta menevät sitten ulosottoon. Järkyttävä neuvo kun juuri ulosoton halusin välttää.

    Vastaa

Kommentoi kirjoitusta

Osallistu keskusteluun!
Se on ilmaista eikä tietoja kerätä mainostarkoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.