Vuorikodista saa virtaa

Vaasassa säätiön omistama Vuorikodin palvelukeskus on ikäihmisten asumis- ja viriketoimintakeskus. Vuorikodissa voi itsenäisesti toimeentuleva ikäihminen asua kodinomaisesti, mutta viriketoimintaa ja seuraa löytyy ja tarvittava apu on lähellä. Vuorikoti on vanhemman sukupolven piirissä erittäin suosittu kohtaamispaikka, jossa vierailee kaikenikäisiä vieraita. Myös ruokailu on mahdollista vierailijoille.

Kävin katsomassa hyvää ystävääni Kainoa Vuorikodissa. Alasen Kaino on monen vaasalaisen tuntema pirteä energiapakkaus, jonka hymy tarttuu. Olen tuntenut hänet pienen ikäni niin yksityiselämässä kuin työn ohessa.

Kaino muutti vähän aikaa sitten Vuorikotiin ja kutsui muutaman ystävän ja Vuorikodin asukkaat tupaantulijaisiin. Siellä oli kunnon tarjoilut ja osa Korsukuorostakin oli paikalla. Korsukuoron sota-ajan laulut veti mieleni herkäksi. Minulla ainakin sinivalkoinen kyynel vieri poskelle, koska nämä sota-ajan kokeneet ovat niin elämässä karaistuneita, että en ainakaan huomannut muilla silmiä kostuneen. Tunnelma oli tupaantulijaisissa niin mahtava ja iloinen, koska pidän vanhuksien ja ikäihmisten kanssa höpöttämisestä ja elämäntarinoiden kuuntelemisesta. Vuorikodin asukkaat ovat sitä ikäluokkaa, joiden tarinoita ja elämänkokemusta kannattaa kuunnella korvat höröllä – saattaa oppia oikeasta elämästä jotakin.

Ystäväni Kaino on minun virtalähteeni, josta saan voimaa jatkaa elämässä. Vaikka Kainolla on ollut rankkoja vastoinkäymisiä elämässä, hän jaksaa aina hymyillä ja olla positiivinen. Me molemmat olemme Vaasan katuja kulkeneet valovuosien ajan, joten yhteistä tarinaa riittää ja huumorikin on samalla aaltopituudella. Kiitos Kainolle, tapaamme pian uudelleen.

Jukka Mäkynen (PS)
Kansanedustajaehdokas
Vaasan vaalipiiri

 

Kaino saa minut aina hyvälle tuulelle. Vuorikodista minä ammennan virtaa elämään.

0 Kommenttia

Kommentoi kirjoitusta

Osallistu keskusteluun!
Se on ilmaista eikä tietoja kerätä mainostarkoituksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.